CUPPING

Cupping is een traditionele therapeutische techniek waarbij cups op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen met behulp van een pomp. De cups creëren zo een zuigkracht die de huid en het onderliggende weefsel omhoogtrekt. Tijdens de behandeling worden de cups op specifieke punten geplaatst, afhankelijk van de individuele behoeften van de persoon. Het vacuümeffect stimuleert de bloedcirculatie, verbetert de lymfestroom en helpt bij het verminderen van spierspanning.

Na de cupping-sessie kunnen er tijdelijke rode plekken ontstaan op de huid, wat duidt op het vrijkomen van opgehoopte gifstoffen en het herstellen van de energetische balans. Cupping gebruiken wij bij Je Vitaal Fijnaart als aanvulling op behandelingen zoals Acupunctuur en Tuina Massage. Deze behandelingen gaan perfect samen.

Wat zijn onze tarieven?

Cupping en Geisha wordt gebruikt als aanvulling op een Tuina massage- of Acupunctuur behandeling. Deze behandelingen (acupunctuur en Tuina massage) kunnen als therapeutische behandeling dienen. Afhankelijk van de aanvullende verzekering kan de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed worden.

30 minuten

€40,00

GUASHA

Guasha maakt gebruik van een speciale schraaptechniek op de huid met een platte tool, meestal van jade of hoorn, om stagnaties in de energiestroom (Qi) en de bloedcirculatie te verminderen.

Tijdens een Guasha-sessie wordt er druk op de huid uitgeoefend, gevolgd door snelle en herhaalde schraapbewegingen op specifieke gebieden van het lichaam. Dit proces kan leiden tot het verschijnen van rode vlekken op de huid, wat aangeeft dat er stagnaties worden opgeruimd en de doorbloeding wordt bevorderd.

Guasha wordt gebruikt om spierspanning te verminderen, pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen en het immuunsysteem te ondersteunen. Guasha gebruiken wij bij Je Vitaal Fijnaart als aanvulling op behandelingen zoals Acupunctuur en Tuina Massage. Deze behandelingen gaan perfect samen.