Litteken behandeling

Moxa (bijvoetskruid) vermindert littekenklachten.

Een litteken kan behalve ontsierend, ook pijnlijk zijn en beweging(en) belemmeren. Behandeling met o.a. Moxa is een effectieve, veilige en eenvoudige therapie, waarbij de pijn afneemt, de beweeglijkheid toeneemt en het litteken minder zichtbaar wordt.

Hoe werkt het?

Het lichaam wordt onderverdeeld in energielijnen (meridianen). Deze meridianen lopen van de armen en benen, naar het gezicht en weer terug. Het gehele lichaam wordt door een netwerk van meridianen en verbindingen tussen de meridianen bedekt. Door een operatie, verwonding of beknelling kan de meridiaanverbinding doorgesneden worden. Een litteken kan dan de normale doorstroming van energie verstoren, stagneren of blokkeren. Ook klachten elders in het lichaam kunnen een relatie hebben met de aangedane meridianen.Een litteken op de buik, is door bijvoorbeeld een keizersnede of baarmoederoperatie verstoord, er kunnen dan verschillende meridianen doorgesneden zijn.

Bij een keizersnede worden aan beide zijden van de buik de nier-, maag-, milt-, lever- (en soms ook de galblaas-) meridiaan doorgesneden. Hierdoor kunnen verschillende klachten ontstaan in het hoofd (migraine, oogklachten, duizeligheid, keelklachten) of in de benen (knieklachten, zwakte bij lopen, pijn in de voeten). Het is hierbij van belang om de doorgesneden verbindingen (littekens) nauwkeurig te onderzoeken en te ontstoren.

Na een aantal behandelingen van het litteken, wordt de blokkade minder en daarmee ook de klacht(en). Ik gebruik Moxa sticks op verschillende punten langs het litteken. Meestal is dit volstrekt pijnloos en wekt een ontstekingsremmende reactie op. Het lymfestelsel wordt gestimuleerd, de doorbloeding van de huid neemt toe, hierdoor worden de dode cellen van het littekenweefsel afgevoerd en kan het litteken minder zichtbaar worden. Na verloop van tijd voelt en ziet u veranderingen aan het litteken, u ervaart minder pijn en u kunt er beter mee bewegen. De duur van de behandeling hangt af van meerdere factoren; hoe oud is het litteken, de grootte ervan en van de ernst van de pijn.

Maak gerust een intake afspraak om te kijken wat wij voor u kunnen betekeken.

ed@jevitaalfijnaart.nl 06 1481 1732